Come to me in my dreams

Tule luokseni unessa

Konsertti toivosta, onnettomasta rakkaudesta, katkeruudesta ja lohdullisesta yöstä

Sopraano Iida Hirvola & pianisti Liubov Sochneva



Lied-konsertti, jossa perinteisen ja uuden laulumusiikin lyriikat linkittyvät tarinaksi.


Konsertti on kehystetty ranskalaissäveltäjien, Lili Boulangerin ja Claude Debussyn melodioilla. Saksalaisen liedin perusohjelmistoa edustaa Franz Schubertin säveltämä, Goethen Faustiin perustuva ”Gretchen am Spinnrade”, jossa nuori Gretchen potee palavaa ensirakkauttaan. Onneton nuori rakkaus toistuu myöhemmin Jean Sibeliuksen kappaleessa ”Flickan kom ifrån sin älsklings möte”. Täysromantiikan sointiin päästään erityisesti Sergei Rachmaninovin lauluissa. Wienin toisen koulukunnan musiikkia kuullaan Alban Bergin Satakielen ja Anton Webernin miniatyyrimäisten kappaleiden muodossa.

Konsertissa saa ensiesityksensä Tatu Piitulaisen uusi teos, koka ammentaa suomalais-ugrilaisesta kansanperinteestä ja Raija Bartensin käännöstekstistä. Teos on duon tilausteos Helsinki Lied -kilpailua varten.

Konsertin säveltäjät: Lili Boulanger, Franz Schubert, Frank Brigde, Kaija Saariaho, Tatu Piitulainen, Alban Berg, Jean Sibelius, Sergei Rachmaninov, Anton Webern, Joaquín Turina ja Claude Debussy.

Muusikot

Iida Hirvola ja Liubov Sochneva ovat nauttineet lied-musiikin parissa työskentelystä Metropolia-opinnoissa Tuula Hällströmin, Juha Karvosen, Heikki Pellisen, Joonas Pohjosen ja Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjaamina. Duon mielestä parasta musisoinnissa oman luovuuden kanavoiminen yhteiseen tekstin tulkintaan sekä kasvu yhteiseen hengittämiseen. Duoa on kiitelty yhtenevästä soinnista ja vivahteikkaasta tulkinnallisesta väripaletista.

MuM Iida Hirvola on opiskellut laulutaidetta Metropoliassa Reetta Haaviston ja Juha Karvosen johdolla, Grazin Taideyliopistossa Elena Pankratovan luokalla, sekä Strasbourgin Musiikkiakatemiassa Françoise Kublerin nykymusiikkiluokalla.

Liubov Sochneva puolestaan viimeistelee opintojaan Metropoliassa Joonas Pohjosen johdolla. Aikaisemmin Sochneva on opiskellut Petroskoin konservatoriossa Maksim Tavrikovin johdolla suorittaen kandidaatintutkinnon, ja tätä ennen Vologdan musiikkioppilaitoksessa. Lempisäveltäjikseen hän mainitsee Rachmaninovin ja Ravelin. Musiikki on Liuboville tapa ymmärtää itseään paremmin, uppoutua tuntemusten maailmaan ja irrottautua arkisista arkipäivistä - tätä hän toivoo myös kuulijoille!